سردرد میگرنی Options
سردرد میگرنی Options
Blog Article
کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی میتواند به پیشگیری از سردرد کمک کند. همچنین غذا نخوردن به مدت طولانی میتواند باعث افت قند و شروع حمله میگرنی شود.
سردردهای بعد از پریود: این سردردها ناشی از کاهش آهن خون هستند.
برای سردرد شدید باید به دکتر مغز و اعصاب خوب مراجعه کنید. تخصص مغز و اعصاب تنها رشتهای است که به طور تخصصی در زمینه درمان انواع سردرد شامل سردرد خوشهای (کلاستر)، سردرد سینوزیتی، میگرنی، عصبی (تنشی) و … فعالیت میکند.
کودکان هم ممکن است سردردهای شدیدی را تجربه کنند که نشاندهندهی یک اورژانس پزشکی باشد. این بیماریها عبارتند از:
گاهی ممکن است شدت میگرن به اندازهای باشد که داروهای مسکن برای درمان آن کافی نباشد. در این شرایط پزشک داروهای هورمونی را تجویز میکند. این داروها حاوی هورمونهایی مثل استروژن هستند و با متعادلکردن میزان هورمونهای بدن، به بهبود میگرن پریود کمک میکنند.
درصورتیکه بهصورت مکرر دچار سردرد شدید پریود میشوید و راهکارهای پیشگیرانه و داروهای مسکن برای درمان آن بیاثر هستند، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
نوشیدن چای، قهوه و یا نوشیدنی های حاوی کافئین بلافاصله پس از شروع سردرد، می تواند سردرد را کاهش دهد. کافئین همچنین به افزایش اثربخشی دارو های مسکن مانند استامینوفن کمک می کند.
افسردگی و از دست دادن حافظه کوتاه مدت که بهرهوری درمان سریع سردرد و شادابی بیمار را نیز تحت الشعاع قرار میدهد، از جمله مشکلاتی است که در میان افراد دچار سردردهای مکرر شیوع بالایی دارد.
میگرن پریودی: علت ایجاد این سردرد مشابه سردرد هورمونی بوده، اما علائم آن متفاوت است.
روشهای درمانی مختلفی برای سردردهای پریودی وجود دارد: از درمانهای دارویی گرفته تا درمانهای خانگی و روشهای ریلکسیشن. انتخاب روش درمان بستگی به شدت سردرد دارد.
در روایات آورده اند روزی شخصی از شدت سردرد نزد امام صادق رفت، ایشان به وی فرمودند: برای درمان سریع سردرد بعد از خواندن نماز واجب، انگشت سبابه دست راست خود را بین چشمانت بگذار و در حال کشیدن انگشت روی ابروی راست خود این ذکر را بگو:
کم آبی بدن می تواند باعث سردرد یا بدتر شدن آن شود. بنابراین بهتر است آب و مایعات زیادی بنوشید.
“اللَّهُمَّ إِنَّکَ لَسْتَ بِإِلَهٍ اسْتَحْدَثْنَاهُ وَلاَ بِرَبٍّ يَبِيدُ ذِكْرُهُ وَلاَ مَعَکَ شُرَكَاءُ يَقْضُونَ مَعَکَ وَلاَ كَانَ قَبْلَکَ إِلَهٌ نَدْعُوهُ وَنَتَعَوَّذُ بِهِ وَنَتَضَرَّعُ إِلَيْهِ وَنَدَعُکَ وَلاَ أَعَانَکَ عَلَى خَلْقِنَا مِنْ أَحَدٍ فَنَشُكُّ فِيکَ لاَ إِلَهَ إِلّاَ أَنْتَ وَحْدَکَ لاَ شَرِيکَ لَکَ عَافِ فُلاَنَ بْنَ فُلاَنَةَ وَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ”
پزشکی امروز بیش از شناخت عامل میگرن، بر روشهای مختلف مهار سردردهای میگرن و شدت علائم بیماران متمرکز شده است. هرچند که پژوهشگران همواره در حال ادامه تحقیقات بر روی علتهای مختلف مولکولی، ژنتیکی، عروقی و هورمونی موثر در ایجاد میگرن هستند و روزانه یافتههای بیشتری بر دانستههای علمی درباره منشا میگرن افزوده میشود.